ALTERNATIV BEHANDLING AF ADHD

KROPSTERAPI ER EFFEKTIV BEHANDLING AF ADHD

ADHD kommer i mange afskygninger, variationer og grader. Hos Per Christensen i Christianshus Kropsterapi får du alternativ behandling af ADHD. Ved hjælp af kropsterapi, der har en holistisk tilgang og omfatter flere effektive behandlingsformer til behandling mod ADHD, såvel som angst og stress, fokuserer jeg på årsagsbehandling, ikke symptombehandling.

Kropsterapi er derfor utrolig godt som hjælp mod ADHD, så du får øget livsglæde og overskud. Kosten, vitaminer og kosttilskud er også en del af løsningen.

HVAD ER ADHD?

ADHD er karakteriseret ved en impuls- og opmærksomhedsforstyrrelse. Foruden opmærksomhedsproblemer ofte kombineret med hyperaktivitet og impulsiv adfærd. Der er ikke noget helt entydigt med ADHD, nogle kan have svært ved at holde fokus, kan have en rastløs eller uhæmmet adfærd, mens andre kan være meget stille og være en dagdrømmer i meget af tiden. Mange er bedst under 4 øjne uden for mange stimuli andet end den nære relation.

Man er antageligt født med ADHD, såvel børn som unge og voksne kan have ADHD, og den kommer oftest til udtryk i barndommen, og hos ca. 50% fortsætter den ind i voksenlivet. Og ganske mange får først konstateret ADHD i sit voksenliv. Med ADHD kan det være svært at passe sin skole, sit arbejde og indgå i sociale sammenhænge.

HVILKE SYMPTOMER ER DER VED ADHD?

Symptomer på ADHD kan inddeles i tre grupper:

 • Uopmærksomhed
 • Hyperaktivitet
 • Impulsivitet

Symptomerne bliver almindeligvis bemærket inden for de første 5 leveår. Man siger, at som udgangspunkt skal symptomerne have været til stede før det 7. år og haft en varighed af minimum 6 måneder samt tilknyttede vanskeligheder i en række situationer i f.eks. hjemmet, skolen, fritidsinstitution.

FÅ EFFEKTIV BEHANDLING AF ADHD UDEN MEDICIN

Alternativ behandling af ADHD gennem kropsterapi handler om at skabe bedre livskvalitet og forandring indefra og ud – din krop er nemlig én samlet enhed, hvor både det fysiske og psykiske skal fungere sammen.

Ved hjælp af pulserende massage, åndedrætsøvelser og en række andre behandlingsteknikker fungerer kropsterapi effektivt som alternativ behandling af ADHD uden medicin. Og det er der faktisk mange grunde til:

> Du får behandling uden medicin med kedelige bivirkninger
> Behandlingen skræddersyes til din situation og dit behov
> Jeg har fokus på årsagsbehandling, ikke symptombehandling
> Omfatter mentalt aspekt gennem samtaler og terapi
> Rummer fysisk aspekt med massage, vejrtrækningsøvelser og andre teknikker

Behandling mod ADHD vil være en proces, hvor jeg lokaliserer fysiske og psykiske blokeringer i din krop, afspænding af din krop vil gøre underværker. Gennem samtaler, kropsterapeutiske behandlinger, anbefalinger om kost, vitaminer, kosttilskud vil du gradvis opleve bedre trivsel.

Kropsterapi er altså en effektiv hjælp mod ADHD, som du kan få glæde af i din dagligdag.

Der vil være skærpet opmærksomhed og ekstra fokus på udrensning, du kan læse mere her (Spise Sig Rask).

FÅ HJÆLP MOD ADHD HOS DYGTIG KROPSTERAPEUT

Som uddannet Body SDS-kropsterapeut og flere års erfaring fra min klinik i Hørsholm har jeg en holistisk tilgang til kroppen og stor tiltro til dens evne til at hele sig selv.

Min erfaring og faglige kompetencer er blot nogle af grundene til, at du kan få alternativ behandling mod ADHD med positiv effekt. Følgende er nogle af grundene til, at jeg har mange glade klienter i min klinik, Christianshus Kropsterapi:

> Jeg er uddannet som kropsterapeut hos Body SDS København
> Jeg er medlem i brancheforeningen for alternative behandlere
> Jeg har stort branchekendskab fra NLP- og coach-/terapeutuddannelser
> Jeg har flere års erfaring med alternativ behandling af fysiske og psykiske sygdomme.

BOOK TID TIL ALTERNATIV BEHANDLING MOD ADHD

Hos Christianshus Kropsterapi får du alternativ behandling mod ADHD, der fokuserer på dig og din situation uanset dine udfordringer med ADHD. Som erfaren kropsterapeut ved jeg nemlig, hvor vigtigt det er skræddersy behandling af ADHD til den enkeltes behov for at skabe de bedste resultater.

Kontakt mig på Tlf.: 40 140 440 eller per@christianshuskropsterapi.dk, hvis du ønsker at høre mere om kropsterapi som alternativ behandling af ADHD.

Du kan selvfølgelig også booke tid til behandling i min klinik i Hørsholm via hjemmesiden.

FOR DEN NYSGERRIGE

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder. På dansk hedder diagnosen ”Hyperkinetisk forstyrrelse”. ADD står for Attention Deficit Disorder.

Der er tale om en biologisk forstyrrelse i dele af hjernen, der styrer opmærksomhed, motoriske aktivitet og impulsivitet. Det vil betyde vanskeligheder med at koncentrere sig og holde opmærksomheden, der kan være en tendens til at udsætte ens opgaver. Dette ofte kombineret med hyperaktivitet og impulsivitet. Det kan give udfordringer, så det vil belaste ens trivsel og evne til at fungere i forskellige sociale sammenhænge.

Symptomer vil være forskellig fra person til person og findes i mange grader fra let til moderat og svær og kan ændre sig i opvæksten og være situationsbestemt. Symptomer vil almindeligvis være tydeligst i ukendte situationer, relationer og sammenhænge og ved fravær af struktur.

Symptomer på ADHD kan inddeles i tre grupper:

Uopmærksomhed 

Med ADHD er man udfordret på ens opmærksomheden, hvilket betyder, at det kan være svært at gennemføre en hverdag med de gøremål og hverdagsting, der kan være tænkt og aftalt.

Kriterierne for en opmærksomhedsforstyrrelse er mindst 6 af disse punkter:

 • Laver skødesløse fejl
 • Kan ikke fastholde opmærksomheden
 • Hører øjensynligt ikke, hvad der bliver sagt
 • Følger ikke instrukser og gør ikke opgaver færdige
 • Kan ikke tilrettelægge arbejde eller aktiviteter
 • Undgår opgaver som kræver opmærksomhed
 • Mister ting
 • Lader sig let distrahere af ydre stimuli
 • Er glemsom i forbindelse med daglige gøremål

Hyperaktivitet 

For at være hyperaktiv skal mindst 3 af nedenstående punkter være opfyldt:

 • Uro i hænder eller fødder og sidder uroligt
 • Forlader sin plads
 • Løber, klatrer eller farer omkring på en utilpasset måde
 • Har svært ved at være stille
 • Stor motorisk aktivitet, som ikke lader sig styre

Impulsivitet 

Opfyldelse af symptomet impulsivitet kræver mindst 1 af disse punkter:

 • Svarer før spørgsmålet er afsluttet
 • Kan ikke vente på det bliver hans/hendes tur
 • Afbryder eller trænger sig på
 • Snakker for meget uden situationsfornemmelse

Varianter

ADHD opdeles i 3 former afhængigt af hvilke kernesymptomer, der er dominerende:

 • Kombinerede type med opmærksomhedsforstyrrelse, hyperaktivitet og impulsivitet
 • Overvejende uopmærksomme type, ADD, hvor hyperaktiviteten er fraværende eller kun lidt synlig. ADD kaldes også ”den stille ADHD”
 • Overvejende hyperaktive eller overvejende impulsive type

Ca. 85% af voksne med ADHD har den kombinerede type. Ca. 10% har ADD, og ca. 5% har den primært hyperaktive eller primært impulsive type.

Interessant at nogle mener, at Albert Einstein og Niels Bohr havde ADHD!

Danni Elmo, musiker, foredragsholder og voksen med ADHD har udtalt:

”For mig er ADHD bedst beskrevet som ’fuld gas i frigear’, så det er ikke så sært, at der ryger en toppakning i ny og næ.”

Når jeg her fremhæver Anthony Williams, amerikaner, behandler og forfatter til ”Den medicinske Seer”, er det, fordi han har en helt præcis forklaring på ADHD og autisme for den sags skyld, og det skyldes ifølge ham en tungmetalforgiftning. Det gode er, at han også har anvisninger, hvad man kan gøre for at reducere/fjerne årsagerne, det synes jeg er vældigt opløftende.