ALTERNATIV BEHANDLING AF FROSSEN SKULDER

SLIP PROBLEMER MED FROSSEN SKULDER OG FÅ MERE LIVSlyst

Vi bliver hurtigt opmærksom på, hvor væsentligt det er, at vores krop fungerer og er fuld funktionsdygtig, når vi har en skade eller begrænsning.

En frossen skulder kan være meget begrænsende og mindste bevægelse eller belastning gøre vanvittig ondt. Det bliver ofte behandlet med binyrebarkhormon, det er der mange, der har reservationer omkring. En blokade er som ordet beskriver en blokering, dvs. en blokering af symptomer, ingen behandling af årsag, desværre.

Nogle af bivirkningerne ved binyrebarkhormon er bl.a.: flare-up, flushing, forhøjet blodtryk, forhøjet blodsukker, infektion (feber, smerter rødme, varme, ømhed), ruptur (brud af sene), hud forandringer, måneansigt, afkalkning af knogler, omfordeling af fedt, og mange andre bivirkninger.

Jeg har erfaring med behandling, der løsner og opløser din frosne skulder uden nogen form for medikament.

Årsager til frossen skulder

Der er vist ikke én, der har den endegyldig forklaring på årsag til en kold eller frossen skulder, min egen erfaring fra klinikken er, at det skyldes et traume af en eller anden art og er ofte et følelsesbetinget traume. Mere sjældent noget decideret fysisk som f.eks. en sportsskade, forstrækning, slag eller lignende. Det kan også forekomme, at gentagne ens bevægelser fremprovokerer en overbelastningsskade eller f.eks. tunge løft eller andre bevægelser med megen belastning.

I nogle tilfælde er der tale om en vævsskade, som efterfølgende kan forårsage en inflammation og hævelse, og heler skaden ikke hurtigt, kan tilstanden blive kronisk, og en inflammation i længere tid medfører forværring.

Og en spontan frossen skulder kan optræde uden nogen som helst belastning, det kan være, at kroppen har været meget plaget af spændinger, og det kan optræde som udtryk for følelsesmæssig påvirkning over længere tid.

Det lader til, at kvinder rammes lidt hyppigere end mænd, og det forekommer ofte i alderen 40–60 år.

Jeg har oplevet klienter, der kom med en skulder, som gjorde ondt, og næsten ikke kunne løfte armen, men kunne løfte armen uden de mindste problemer efter endt behandling. I de fleste tilfælde jeg har haft med at gøre, er der sket en markant forbedring efter 1-2 behandlinger, nogle få har været meget genstridige.

Og den største udfordring er smerterne, som ofte medfører, at vi undlader at bruge armen, hvilket kun forværrer smerte og stivhed, erfaringen er at øget blodgennemstrømning lindrer og forbedrer, og det er jo lige Body-sds behandlinger hjælper så effektivt med. Den forøgede blodcirkulation er helt sikkert en meget vigtig faktor. Det er derfor vigtigt at komme hurtigt i behandling.

Har du frossen skulder vil jeg helt klart anbefale, at du forsøger dig med mindst mulig drastisk indgriben, og se om det ikke skulle hjælpe – jeg har erfaring for, at det gør det, og ikke kun på området med frossen skulder.

Blandt symptomerne på frossen skulder er:

 • Konstante smerter i skulderen
 • Pludselige jag i skulderen ved bestemte bevægelser
 • Indskrænket bevægelighed i skulderen
 • Svært ved og smerte ved at løfte armen
 • Mindre styrke
 • Vågner med smerte efter at have ligget med armen i bestemt stilling
 • Strålende smerter ud fra skulderen

Sygdomsforløbet ved frossen skulder kan inddeles i 3 stadier:

 1. Initialstadiet(”frysestadiet”): Problemet opstår akut, og i løbet af få dage til et par uger udvikles smerter, der forværres ved selv små bevægelser i skulderen. Varighed 2-6 måneder.
 2. Midterste stadie(”frossent stadie”): Smerterne aftager en anelse, men bevægeligheden i skulderleddet indskrænkes, hvilket påvirker funktionsevnen. Varighed ca. 4 måneder.
 3. Slutstadie(”optøningsfasen”): smerterne aftager yderligere, og bevægeligheden bliver langsom bedre. I nogle tilfælde kan fuld bevægelighed være vanskelig at opnå. Varighed ca. 4 måneder.

Varigheden kan variere, og jeg ser til tider den samlede varighed kan løber op i 2 år, hvis ubehandlet.

Klienter kommer ofte, når de er i fase 2 og bevægeligheden er indskrænket, og de har været hos lægen og få stillet diagnosen frossen skulder.

Du vil typisk opleve bedre bevægelighed i skulderen allerede ved første behandling.

kan kropsterapi behandle problemer med frossen skulder?

Som udspring af vores livsstil, hvor alt skal gå hurtigt, vi er hele tiden på farten, og udfordringer skal løses på ingen tid, møder jeg klienter, der overhører kroppens signaler. Det er desværre ikke kun gentagende, ensformige bevægelser og overbelastninger, der kan føre til problemer i frossen skulder. Vi bliver også bombarderet med indtryk og informationer, noget som kroppen også vil forholde sig til, og ikke sjældent på urbiologisk niveau som kæmp, flygt, spil død.

Med min holistiske tilgang som kropsterapeut får du alternativ behandling af ubalancer og smerter, der ikke fokuserer på symptombehandling, men derimod har fokus på at behandle årsagen. Der er derfor flere fordele ved at vælge kropsterapi til at behandle problemer med frossen skulder:

 • Ingen brug af medicin, så ingen risici for bivirkninger
 • En holistisk tilgang, der understøtter kroppens evne til at reparere sig selv
 • Behandling omfatter både det fysiske og mentale aspekt
 • Fokus på en varig effekt gennem årsagsbehandling, ikke symptombehandling

Hos Christianshus Kropsterapi i Hørsholm hjælper jeg dig med at finde årsagen til dine problemer med frossen skulder og opnå en øget bevidsthed om din krop. Det hjælper til at reducere eller fjerne dine problemer og evt. smerter. Min behandling af dine problemer med frossen skulder tager afsæt i kropsterapeutisk behandlererfaring og en række forskellige kompetencer:

 • Eksamineret kropsterapeut fra Body SDS København
 • Mange års erfaring med alternativ behandling af frossen skulder
 • Medlem af de alternative behandleres brancheforening
 • Stor brancheindsigt via NLP- samt coach- og terapeutuddannelser
 • Tidligere håndboldspiller på divisionsniveau

Det helt centrale i min behandling med kropsterapi er, at jeg ønsker at hjælpe mennesker til et bedre og mere afbalanceret liv med større overskud og mere livsglæde. Det sker gennem inddragelse af både din fysiske og psykiske tilstand, der gensidigt påvirker hinanden.

få mere at vide eller book tid til behandling af frossen skulder

Med kropsterapi vil du få en behandling, der ikke blot er symptombehandling. Jeg har allerede mange glade kunder, der har oplevet kraftig reducering af deres problemer med frossen skulder, og problemerne er oftest helt forsvundet.

Du er altid velkommen til at kontakte mig ved at ringe på 40 140 440 eller sende en mail til per@christianshuskropsterapi.dk, hvis du vil høre mere om, hvordan kropsterapi kan hjælpe dig til et liv med færre eller ingen smerter. Du kan naturligvis også booke en tid på hjemmesiden.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.