PRÆSTATIONSANGST BEHANDLING

ER DU RAMT AF PRÆSTATIONSANGST? SÅ ER KROPSTERAPI FOR DIG

Kender du det med at få svedige håndflader, sved under armen, rødmen, rystende hænder?

Du er ikke alene. Mange af os får præstationsangst, når vi skal udføre noget vigtigt, hvor andre kan bedømme (eller lige frem dømme) vores præstation som god eller dårlig.

Præstationsangst er en frygt for at fejle i stedet for at præstere, som ønsket, og kan opstå i mange forskellige sammenhænge med præstation. Det være sig: eksamen, jobinterview, en tale, inviterer gæster, som forældre føler dig vurderet af andre forældre eller bedsteforældre, i seksuel samvær, etc.

Præstationsangsten for at fejle kan komme, hvis vi føler os bedømt, hvis folk kan sige, vi er dumme efter en eksamen, hvis vi ikke fik jobbet, hvis vi holder en dårlig tale, hvis vi bliver dømt som dårlige forældre, etc.. Når du frygter at fejle, overtager dine tanker styringen, og du ender med at bruge en masse energi på, hvad andre mon tænker om dig.

derfor får du præstationsangst

Præstationsangst opstår, når vi frygter en negativ reaktion fra vores omverden, ikke lever op til egne forventninger, eller krav vi tror, omverden har til os. Bekymringer om at gøre det godt nok kombineret med frygten at livet går skævt, hvis du ”fejler” medfører meget naturligt en præstationsangst for at præstere.

Det handler derfor ikke om, hvad du skal præstere, det kan være en OL-finale uden præstationsangst, hvis du ikke bekymrer dig om, hvordan det kommer til at gå. Gælder det derimod en tale til firmajulefrokosten kan dét give dig præstationsangst, hvis du frygter ikke at være sjov nok.

symptomer på præstationsangst

Det kan være stressende at have (følelsen af), at alles øjne er rettet mod en og være centrum for andres opmærksomhed, deres forventninger, ambitioner på dine vegne, især hvis du kobler det sammen med, hvad der kan gå galt. Din krop vil reagere helt naturligt og på urinstinkt niveau, og en “kamp-eller-flugt” mekanisme vil starte, så dine symptomer på præstationsangst kan minde om symptomer ved reel fare.

eksempler på fysiske symptomer

 • Hjertebanken
 • Høj puls og hurtig vejrtrækning
 • Sitren i kroppen eller rystende hænder
 • Svimmelhed
 • Dårlig mave
 • Kvalme
 • Øget svedproduktion
 • Søvnproblemer
 • Tør mund
 • Rødmen i ansigtet og på halsen
 • Stemmepåvirkning

eksempler på psykiske symptomer

 • Dårlig koncentration og hukommelse
 • Tankemylder i form af overdrevne bekymringer
 • Katastrofetanker
 • Selvbebrejdelser
 • Dårlig samvittighed
 • Magtesløshed
 • Irritabilitet
 • Frustration
 • Tristhed

Symptomer, som ikke er farlige, din krop er bygget til at præstere under pres, både det ydre og dét pres vi sætter på os selv.

FÅ EFFEKTIV PRÆSTATIONSANGSTBEHANDLING VED HJÆLP AF KROPSTERAPI

Cirka 87% af Body-sds brugere oplever forbedring ved præstationsangst.

Hos Per Christensen i Christianshus Kropsterapi får du alternativ behandling af præstationsangst af en dygtig og empatisk kropsterapeut. Kropsterapi har en holistisk tilgang, der omfatter flere effektive behandlingsformer som i fællesskab behandler præstationsangst og præstationsangst-symptomer. Og da flere psykologer anbefaler kropsterapi er der ingen tvivl om, at kropsterapi er rigtig godt for præstationsangstramte personer.

Er du ramt af præstationsangst, så tilbyder jeg personligt tilpasset præstationsangstbehandling i Hørsholm med stor effekt, hvor du er i centrum.

Min præstationsangstbehandling er holistisk og tager derfor både udgangspunkt i det fysiske og det psykiske. Jeg mener nemlig, at kroppens indre og ydre skal være i balance, da kroppen er én samlet mekanisme, hvor begge dele skal fungere godt. Denne tilgang er også grunden til, at flere præstationsangstramte klienter slipper af med præstationsangst blot ved hjælp af kropsterapi.

Kropsterapi er bl.a. effektivt som alternativ behandling af præstationsangst, hvilket der er flere grunde til:

> Skræddersyet til dig og dit behov
> Fokus på årsagsbehandling, ikke symptombehandling
> Ingen brug af medicin med kedelige bivirkninger
> Omfatter mentalt aspekt gennem samtaler
> Rummer fysisk aspekt med afstressende massage, pulserende teknikker og vejrtrækningsøvelser

Hos mig får du en række redskaber, der giver øget kontrol over din krop og som på sigt vil give dig en følelse af øget selvværd og overskud i hverdagen. Det har stor effekt, og derfor er kropsterapi så stærk en behandlingsform.

PRÆSTATIONSANGSTBEHANDLING AF ERFAREN KROPSTERAPEUT

Jeg er uddannet Body SDS-kropsterapeut med flere års erfaring og har en holistisk tilgang til kroppen og dens evne til at hele sig selv. Derfor er min erfaring og faglige kompetencer en stor grund til, at jeg kan hjælp dig med rådgivning om og behandling af præstationsangst. Her kan du se, hvorfor Christianshus Kropsterapi er et godt sted at få hjælp, hvis du er ramt af præstationsangst:

> Jeg er uddannet kropsterapeut ved Body SDS København
> Jeg er medlem af de alternative behandleres brancheforening
> Jeg har indgående brancheindsigt pga. NLP- og coach-/terapeutuddannelser
> Jeg har flere års erfaring med præstationsangstbehandling

BOOK EN TID TIL ALTERNATIV BEHANDLING AF PRÆSTATIONSANGST

Hos Christianshus Kropsterapi kan du få alternativ præstationsangstbehandling med udgangspunkt i dit behov. Din præstationsangstbehandling vil være en løbende proces, hvor jeg gennem samtaler og kropsterapeutiske behandlinger giver dig en række redskaber, der er nemme at inkorporere i din hverdag – og som er virkningsfulde i forhold til at holde præstationsangsten og de negative tanker på afstand.

Med hjælp fra mig og kropsterapi kan du få et mere præstationsangstfrit liv med større overskud, energi og glæde.

Kontakt mig på Tlf.: 40 140 440 eller skriv til per@christianshuskropsterapi.dk, hvis du vil vide mere om kropsterapi som behandling mod præstationsangst. Og du kan naturligvis også booke en tid til behandling af præstationsangst i min klinik i Hørsholm via hjemmesiden.