PTSD BEHANDLING

HVAD ER PTSD? HVORFOR KOMMER PTSD?

Posttraumatisk stressforstyrrelse, PTSD, er en psykisk lidelse og en belastningsreaktion, der kan opstå efter en traumatisk oplevelse, altså en meget voldsom eller livstruende begivenhed, hvor man har følt stærk frygt, rædsel eller hjælpeløshed.

Typisk bliver PTSD set meget ved soldater, der er vendt tilbage fra krig, men du kan også få PTSD efter en alvorlig ulykke, efter en voldtægt, efter mange år i et belastet arbejdsmiljø med daglige trusler af forskellig karakter, jordskælv, flodbølger, etc. eller du har set andre blive truet på liv og helbred, uden at kunne forhindre det i at ske.

Det kan være så belastende oplevelserne, at de ”forfølger” os dag og nat, vågen tilstand og flashback, i søvne som i drømme og mareridt, i tanker, erindringer så vi ikke magter at forholde os til det. Der er ofte forbundet et meget stærkt ubehag med alt, hvad der minder bare det mindste om den traumatiske begivenhed.

Det er helt naturligt (med PTSD) at forsøge at undgå ting, steder, situationer og personer, der minder om den traumatiske hændelse, som kan udløses af mange forskellige ting, der intet behøver at have at gøre med den oprindelige oplevelse, men angsten udløses og aktiverer flashbacks. For eksempel kan en nytårsaften sagtens aktivere traumet uden der er den mindste fare på færde. Glatte veje om vinteren kan også aktivere symptomerne, hvis man tidligere har været involveret i en bilulykke om vinteren. Det sker også at nogle lukker helt ned for oplevelsen, går ind i sig selv, intet kan huske.

typiske tegn på PTSD

  • Flashbacks, hvor du genoplever den livstruende episode, som mareridt, når man sover, eller når man er vågen
  • Følelsen af, at verden er et farligt sted
  • Man er angst og altid ”alert”, selv den mindste lyd kan få én til at fare sammen
  • At undgå situationer, der minder om den livstruende hændelse
  • At være irritabel, nemt blive vred, svært ved at huske og koncentrere sig
  • Man har svært ved at sove
  • Man forandrer sig, reagerer anderledes, interesserer sig ikke længere for det, man plejer
  • Følelsen af ligegyldighed, have svært ved at føle kærlighed og nærvær
  • Man føler måske skyld og skam
  • Man er måske begyndt at misbruge alkohol, hash eller stoffer

KROPSTERAPI ER EFFEKTIV BEHANDLING AF PTSD

Hos Per Christensen i Christianshus Kropsterapi får du alternativ behandling af PTSD. Ved hjælp af kropsterapi, der har en holistisk tilgang og omfatter flere effektive behandlingsformer til behandling mod PTSD, såvel som angst og stress, fokuserer jeg på årsagsbehandling, ikke symptombehandling.

Kropsterapi er derfor utrolig godt som hjælp mod PTSD og kan derfor reducere eller fjerne din PTSD, så du får øget livsglæde og overskud.

Jeg har været i behandling hos Per for stress og smerter i krop og sjæl. Jeg mærkede hurtigt, at min krop begyndte at slappe af og give slip på spændinger. Jeg fik mere ro og lethed indeni. Udover den fysiske del er Per utrolig behagelig, forstående og motiverende at tale med. Både i forhold til konkrete tips og i forhold til at se tingene fra en ny vinkel. Man mærker, at han deler ud af en masse viden og egne erfaringer. Tak for behandlingerne så vidt!

– Kvinde, 34 år

FÅ EFFEKTIV BEHANDLING AF PTSD UDEN MEDICIN

Alternativ behandling af PTSD gennem kropsterapi handler om at skabe bedre livskvalitet og forandring indefra og ud – din krop er nemlig én samlet enhed, hvor både det fysiske og psykiske skal fungere sammen.

Ved hjælp af pulserende massage, åndedrætsøvelser og en række andre behandlingsteknikker fungerer kropsterapi effektivt som alternativ behandling af PTSD uden medicin. Og det er der faktisk mange grunde til:

> Du får behandling uden medicin med kedelige bivirkninger
> Behandlingen skræddersyes til din situation og dit behov
> Jeg har fokus på årsagsbehandling, ikke symptombehandling
> Omfatter mentalt aspekt gennem samtaler og terapi
> Rummer fysisk aspekt med massage, vejrtrækningsøvelser og andre teknikker

Behandling mod PTSD vil være en proces, hvor jeg lokaliserer fysiske og psykiske blokeringer i din krop, som ligger til grund for din mentale tilstand. Gennem samtaler og kropsterapeutiske behandlinger får du samtidig en række redskaber, der giver øget kontrol over din krop, så du nemmere kan få mere overskud i hverdagen.

Kropsterapi er altså en effektiv hjælp mod PTSD, som du kan få glæde af i din dagligdag.

FÅ HJÆLP MOD PTSD HOS DYGTIG KROPSTERAPEUT

Som uddannet Body SDS-kropsterapeut og flere års erfaring fra min klinik i Hørsholm har jeg en holistisk tilgang til kroppen og stor tiltro til dens evne til at hele sig selv.

Min erfaring og faglige kompetencer er blot nogle af grundene til, at du kan få alternativ behandling mod PTSD med positiv effekt. Følgende er nogle af grundene til, at jeg har mange glade klienter i min klinik, Christianshus Kropsterapi:

> Jeg er uddannet som kropsterapeut hos Body SDS København
> Jeg er medlem i brancheforeningen for alternative behandlere
> Jeg har stort branchekendskab fra NLP- og coach-/terapeutuddannelser
> Jeg har flere års erfaring med alternativ behandling af fysiske og psykiske sygdomme.

BOOK TID TIL ALTERNATIV BEHANDLING MOD PTSD

Hos Christianshus Kropsterapi får du alternativ behandling mod PTSD, der fokuserer på dig og din situation. Som erfaren kropsterapeut ved jeg nemlig, hvor vigtigt det er skræddersy behandling af PTSD til den enkeltes behov for at skabe de bedste resultater.

Kontakt mig på Tlf.: 40 140 440 eller per@christianshuskropsterapi.dk, hvis du ønsker at høre mere om kropsterapi som alternativ behandling af PTSD. Du kan selvfølgelig også booke tid til behandling i min klinik i Hørsholm via hjemmesiden.