Dyb vejrtrækning – effektfuld på mange måder

Du har med stor sandsynlighed stødt på mennesker, der har fortalt dig, at det er både godt og sundt at trække vejret dybt ned i maven. Og du har sikkert også gjort det. En gang eller to. Men tit og ofte går denne information hurtigt i glemmebogen, og vi fortsætter vores vejrtrækning uden at tænke videre over denne automatiske handling.

Men når vi hver dag trækker vejret omkring 20.000 gange, har det betydning, hvordan vi gør det. Vores vejrtrækning er nemlig fundamental for vores eksistens, og uden denne kan hverken vores krop eller sind fungere.

Men er du egentlig klar over, hvilke konkrete effekter der er forbundet med en dyb vejrtrækning? Det vil jeg som kropsterapeut hos Christianshus Kropsterapi her give dig svaret på.

Hvad er dyb vejrtrækning?

En dyb vejrtrækning er kendetegnet ved, at du skaber bevægelse i bugvæg og ribben, når du trækker vejret ind. Her får luften lov at få sit tag i kroppen, inden den roligt pustes ud igen.

Træning af åndedrætsteknikker er en fast bestanddel af kropsterapi.

3 effekter af en god og dyb vejrtrækning:

  1. Skaber balance i kroppen
    En god og dyb vejrtrækning vil sikre, at kroppen forsynes med den ilt, den har brug for. Dette er vigtigt for, at kroppen kan udføre dens mange opgaver – eksempelvis udskillelse af affaldsstoffer – og derfor har en dyb vejrtrækning altså betydning for balancen i din krop.
  2. Giver ro
    Når du trækker vejret dybt vil du ikke alene opleve, at kroppen kommer i en mere rolig tilstand; du vil også opnå en indre ro, der er gavnlig for dit sind.
  3. Forbedrer energiniveauet
    Ilt transporteres i vores vejrtrækning rundt til kroppens celler. Jo mere ilt cellerne modtager, desto bedre vil din krop fungere. Med andre ord giver en dyb og effektfuld vejrtrækning mere energi til hele din krop.

Disse tre effekter taler for sig selv og er samtidig direkte signaler om, at der er en kobling mellem måden, hvorpå du trækker vejret og din krops generelle tilstand. Kunne du tænke dig at lære teknikkerne til at forbedre din vejrtrækning, kan du kontakte mig hos Christianshus Kropstereapi for at høre mere.